Fanions kunnen eindelijk een topper winnen.

Kbbc De Panne - ACJ Brugge A 72-58

Na een onderbreking van twee weken werd dit weekend het laatste luik van de competitie aangevat. Met de komst van ACJ kregen we direct een zware brok voorgeschoteld. Aanvankelijk zat er nog wat zand in de machine wat meteen de vele turnovers en lage score verklaarde. Gelukkig voor ons verkeerden de bezoekers in hetzelfde sukkelstraatje. In de tweede periode ging het van kwaad naar erger voor de thuisploeg want werkelijk niets lukte. Met 21 -27 werd de rust van de kleedkamer opgezocht want herbronnen was noodzakelijk. Een herboren De Panne nam daarna meteen de wedstrijd in handen. Twee bommen binnen de minuut gaven onze jongens de nodige zuurstof en moraal om het gaspedaal volledig in te drukken. De frustratie groeide bij de bezoekers wat zich vertaalde in hun prestaties op het terrein. Maar de wedstrijd was nog lang en de vrees bestond dat we dit niet gingen volhouden. Wie aanwezig was in de heenwedstrijd wist dat je met ACJ nooit klaar bent. De veer was echter gebroken bij de bezoekers en de groenhemden kwamen in de vierde periode nooit meer in de problemen.

14-6/ 8-21/ 19-11/ 28-20

Adriaan, Sammy 19, Ruben 9, Kris 9, Jay 4, Nino 12, Sander 7, Toby, Jamie, Sam 2, Kenny 9, Thijs.

Bart

KBBC De Panne 55-34 Blue Cats Ieper...

Vierde overwinning op rij !!...

Q1:20-11 Q2:8-9 Q3:12-11 Q4: 15-3

Onze groenhemden namen een blits-start. Wat veelal ons pijnpunt is, was nu een plus, iedere aanval werd fijntjes afgewerkt! Maar liefst 20 ptn in 1 kwart! Ieper stond er verbouwereerd bij. Aan dit tempo… Ja u raad het al, Q2 was een andere koek. De bezoekende defensie werd bijgespijkerd … de afwerking werd moeilijker tot gevolg. De rust werd bereikt met een boni van 8. De match had echter zijn evenwicht gevonden, beide ploegen hielden elkaar in bedwang. Tot Ieper plots de “wind” in de zeilen kreeg en kwam opzetten 40 -33 amper 7 punten verschil nog. Een gedisciplineerd defence voorkwam het gevreesde Ieper werd de mond gesnoerd en kwam nog amper 3 x op het blad. Op het goeie moment vloog er netjes een bom binnen. Dit gaf vleugels aan KBBC, aangevuurd door een trouw publiek stoomden de meiden door. Opnieuw een aantrekkelijke partij van onze dames Dikke Proficat. Mooi dat er een knipoogje van de ploeg naar “backpacker” Marissa ging !

Shannon Alleman 9pt (2 bom); Kelly Lecornez ng; Dumon Marieke 14 (2 bom);; Yoica Cappoen 5p; Desaever Marissa ng; Irena Krasniqi 12p ; Geryl Bronwyn ng; Carnier Hannah 12pt(1 bom); Carnier Eva 4p; Marit Van Assche ng, Samia Koubaa; Amber Dochy ng

Het boskonijn

Reacties

5 op 5

Bobcat Wielsbeke B - KBBC De Panne 50-75.

Sterke opening van de thuisploeg die vlot uitliep naar 8-3. Pas bij 12-12 slaagden we erin om hen bij te benen maar dan was het al groen wat de klok sloeg. Wat Wielsbeke ook probeerde in defense op alles hadden we een oplossing. Even doorduwen in kwart twee en de wedstrijd lag meteen in zijn beslissende plooi. Na de pauze serveerden beide teams basket van matig niveau. Bobcat kon niet beter en onze fanions namen het nogal licht op. Niettemin was ook dit kwart voor ons. In het vierde kwart was alle concentratie alsook motivatie ver te zoeken bij de groene brigade en zo kregen ze nog een ferme lap om hun oren van een gefrustreerd Wielsbeke.

14-27/ 10-21/ 7-15/ 19-12

Keanu, Sammy 13, Ruben 15, Kris 10, Jay 8, Nino 4, Sander 12, Toby, Jamie, Sam, Kenny 9, Thijs 4.

Bart

Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.