KBBC DE PANNE

​Hsen: BT Kortemark A – KBBC De Panne 56-51.

De terugronde ging van start voor onze jongens in de betonnen ijskelder van Kortemark.

Een door afwezigen geteisterde groene garde nam een prima start en tot 8-8 was de wedstrijd in evenwicht.

Maar dan missen we enkele open shots wat de thuisploeg in de gelegenheid stelde om kwart één binnen te halen met 14-10.

In het daaropvolgend kwart stokte ons aanvalsspel en de wedstrijdleiding had ook al betere dagen gekend.

Dat alles maakte dat we met een weliswaar nog overbrugbare achterstand mochten gaan rusten 33-23.

Na de herneming ontbond de wede optredende Nathan zijn duivels en scoorde tien punten op rij.

We hadden de wedstrijd nu in handen en mochten met 41-43 het laatste kwart aanvatten.

Dan was er opnieuw pech voor onze jongens toen diezelfde Nathan iets voelde in zijn knie en de wedstrijd vroegtijdig moest staken.

Een ware thriller ontspon zich op het veld want geen van beide ploegen wilde verliezen.

Coach Johan was echter beperkt in zijn wisselmogelijkheden en de laatste vier minuten slaagden we er niet meer in om te scoren.

Net als in de heenwedstrijd gingen we nipt onderuit tegen een haalbare tegenstander.

14-10/ 33-23/ 41-43/ 56-51

De voorzitter.

​Dsen: KBBC De Panne 44-60 Wibac

Bezoekers nemen Pannese Kerstgeschenken in dank aan

Het eerste shot van KBBC was meteen raak, een driepunter dan nog! Wie dacht dat de trein vertrokken was kwam bedrogen uit. Alle volgende aanvallen werden afgeblokt of de korf wilde niet meewerken, ook voor de bezoekers lukte het scoren aanvankelijk niet. Toch was het maar uitstel, de zwarthemden ontploften en in 5 minuten was de match gespeeld. Het tweede kwart keerde gelukkig het spelbeeld, een zone verdediging werd opgezet en een gezonde dosis vechtlust deed KBBC terug in de match komen. De kloof verkleinde tot zelfs 6 punten, maar dat koste veel energie. Na de rust streed De Panne verbeten door maar kon niet op tegen bezoekende post die makkelijke ogend, de bal steeds in de korf deponeerde. De achterstand bleef , maar het sierde de meiden die bleven strijden. Match verloren maar desalniettemin tegen deze rijpe dertigers toonden onze youngsters hun kunnen.

Een Prettige Kerst, goeie examens en een Gelukkig Nieuwjaar!

Q1: 3-18 Q2:18-13 Q3:10-10 Q4: 13-19

Rust:21-31

Lagrou Hanne; Balloey Louise afw; Dochy Amber afw; Dumon Marieke 8p; Porreye Marloes 1pt; Cappoen Yoica 3p; Desaever Marissa 10p ,(1 bom!); Geryl Bronwyn 1pt,(1 bom!);Carnier Hannah 5pt; Carnier Eva ;Derieuw Kimberly 3ptn; Colombier Faye 9pt

Het boskonijn

​U14: Wervik - De Panne

In tegenstelling tot de competitiewedstrijd van enkele weken terug, waarbij de eerste helft gelijk op ging, schoten onze jongens als een speer uit de startblokken. Ze hadden echter een drietal shots nodig om het vizier scherp te stellen. Wervik werkte daarentegen wel aan 100% af, maar na een 6-0 sloeg de turbo aan en mede door een snelle balcirculatie en een strakke defense werd de achterstand al snel omgezet in een voorsprong tegen het einde van het eerste quarter. In het tweede quarter bleef de gas vol open staan en ondanks het moedige weerwerk van Wervik werd de voorsprong tegen de rust uitgediept tot een kloof. Ook in het derde quarter bleven onze jongens gedisciplineerd spelen. In het laatste quarter werd noodgedwongen wat gas terug genomen en werd de match volwassen uitgespeeld met een logische 46-80 eindstand tot gevolg.

Op naar de kwartfinales.

Jorik

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.