KBBC DE PANNE

Geen schoonheidsprijs maar toch winst.

KBBC De Panne - Lions Zedelgem 84-65...

Allerlaatste wedstrijd en dat niet enkel voor deze jaargang. We namen afscheid van quasi de volledige ploeg die dit seizoen de dienst uitmaakte. Er zijn er die andere oorden opzoeken, een sabbatjaar inlassen of gewoon de schoenen aan de haak hangen. Ook voor de coach en ondergetekende werd een periode afgesloten. Na het nieuws van deze week dat we nu toch niet in aanmerking kwamen om alsnog naar tweede te promoveren werd deze wedstrijd aangevat met een geheel andere mindset. De bezoekers opteerden ervoor om vanaf de eerste minuut in zone te verdedigen en zouden dit de ganse wedstrijd aanhouden ... Ondanks dat vonden onze jongens zoals steeds een oplossing en de eerste periode werd vlot binnengehaald. In de tweede periode konden de bezoekers wat tegenwerk bieden door op tijd en stond een bommetje te droppen maar daar bleef het dan ook bij. Na de herneming was de concentratie blijkbaar in de kleedkamer gebleven want de groene wolfpack bakte er weinig van. Op naar het laatste quarter waar de bezoekers plotseling nieuwe moed vonden en tot op zes punten terugkwamen. Maar dan haalde de individuele klasse van de thuisploeg het van de inzet van de bezoekers en werd een logische zege geboekt.

Met een schitterende twaalf op twaalf werd afscheid genomen van deze lichting. Jammer dat dit niet beloond werd met een promotie. Ondanks de vele extrasportieve zorgen die dit seizoen meermaals de kop opstaken eindigen we toch nog op een mooie derde plaats en zat er zeker meer in. Volgend seizoen trekt het bestuur volop de kaart van de eigen jeugd onder leiding van Kris waar we hen dan ook veel succes bij wensen. Dit was meteen ook het laatste verslag van ondergetekende, na ongeveer 15 jaar de baan op te gaan met de one is het tijd voor iets anders.

22-13/ 26-20/ 14-19/ 22-13

Adriaan, Keanu, Sammy 18, Ruben 9, Kris 14, Jay 4, Nino 14, Sander 4, Sam 10, Kenny 5, Thijs 4.

Bart

Fanions beuken op poort van promotie.

KBBC De Panne - Bevers Oedelem 79-68

Wedstrijd met een enorme inzet vanavond. Bij winst stelden de bezoekers hun promotiekansen quasi veilig maar dat gold evenzeer voor onze jongens. Beide ploegen traden aan met open vizier zodat we in de begin minuten een gelijk opgaande wedstrijd kregen. Maar dan ontbonden onze jongens hun duivels en scoorden de ene bom na de andere. Eerste periode was voor ons en we deelden op die manier een eerste tik uit. In het daarop volgend kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar Oedelem speelde een kleine bonus bijeen met de rust in zicht. Tijd om te bekomen en iedereen weer op scherp te zetten. Dat liep aanvankelijk niet zo vlot voor onze fanions. Het duurde een volle vier! minuten eer de korf werd gevonden en de balverliezen stapelden zich op. Gelukkig werd deze kleine malaise niet ten volle uitgebuit door de bezoekers zodat we met een 52-52 aan het vierde kwart konden beginnen. Moneytime dus en dat besefte de groene wolfpack maar al te goed. Opnieuw zagen we het vlotte spel van de eerste periode en bom negen en tien van de avond vielen precies op tijd. Veer gebroken bij Oedelem en de zege werd uitzinnig gevierd door spelers en supporters. Nu nog de volgende twee wedstrijden goed afwerken en de promotie komt dan wel heel dichtbij.

20-15/ 21-24/ 11-13/ 27-16

Adriaan, Keanu, Sammy 19, Kris 21, Jay 16, Nino, Sander 10, Sam 8, Kenny 4, Thijs.

Bart.


Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.