Fanions beuken op poort van promotie.

KBBC De Panne - Bevers Oedelem 79-68

Wedstrijd met een enorme inzet vanavond. Bij winst stelden de bezoekers hun promotiekansen quasi veilig maar dat gold evenzeer voor onze jongens. Beide ploegen traden aan met open vizier zodat we in de begin minuten een gelijk opgaande wedstrijd kregen. Maar dan ontbonden onze jongens hun duivels en scoorden de ene bom na de andere. Eerste periode was voor ons en we deelden op die manier een eerste tik uit. In het daarop volgend kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht maar Oedelem speelde een kleine bonus bijeen met de rust in zicht. Tijd om te bekomen en iedereen weer op scherp te zetten. Dat liep aanvankelijk niet zo vlot voor onze fanions. Het duurde een volle vier! minuten eer de korf werd gevonden en de balverliezen stapelden zich op. Gelukkig werd deze kleine malaise niet ten volle uitgebuit door de bezoekers zodat we met een 52-52 aan het vierde kwart konden beginnen. Moneytime dus en dat besefte de groene wolfpack maar al te goed. Opnieuw zagen we het vlotte spel van de eerste periode en bom negen en tien van de avond vielen precies op tijd. Veer gebroken bij Oedelem en de zege werd uitzinnig gevierd door spelers en supporters. Nu nog de volgende twee wedstrijden goed afwerken en de promotie komt dan wel heel dichtbij.

20-15/ 21-24/ 11-13/ 27-16

Adriaan, Keanu, Sammy 19, Kris 21, Jay 16, Nino, Sander 10, Sam 8, Kenny 4, Thijs.

Bart.


5 op 5

Bobcat Wielsbeke B - KBBC De Panne 50-75.

Sterke opening van de thuisploeg die vlot uitliep naar 8-3. Pas bij 12-12 slaagden we erin om hen bij te benen maar dan was het al groen wat de klok sloeg. Wat Wielsbeke ook probeerde in defense op alles hadden we een oplossing. Even doorduwen in kwart twee en de wedstrijd lag meteen in zijn beslissende plooi. Na de pauze serveerden beide teams basket van matig niveau. Bobcat kon niet beter en onze fanions namen het nogal licht op. Niettemin was ook dit kwart voor ons. In het vierde kwart was alle concentratie alsook motivatie ver te zoeken bij de groene brigade en zo kregen ze nog een ferme lap om hun oren van een gefrustreerd Wielsbeke.

14-27/ 10-21/ 7-15/ 19-12

Keanu, Sammy 13, Ruben 15, Kris 10, Jay 8, Nino 4, Sander 12, Toby, Jamie, Sam, Kenny 9, Thijs 4.

Bart

Reacties

Derde century op rij!

Olympos Marke - KBBC De Panne 54-101.

Na een woelige week op extrasportief gebied was het maar de vraag met welke attitude onze fanions deze week op het veld zouden staan. De goeie blijkbaar want vanaf de eerste minuut werd de thuisploeg bij de keel gegrepen. De bal ging vlot van hand tot hand en er werd aan een hoog percentage afgewerkt. De daaropvolgende periode toonde eenzelfde spelbeeld. Enkel in defense werden de afspraken niet altijd nagekomen wat de thuisploeg in de gelegenheid stelde om de schade te berken. En nog hadden onze jongens er niet genoeg van want ook na de rust zakte het tempo niet. Het was stilaan pompen of verzuipen voor Marke. In het slotkwart was het enkel wachten op wanneer de honderd punten zouden worden bereikt. Het was met onze veertiende! bom van de wedstrijd dat we deze klus klaarden.

20-29/ 19-25/ 19-29/ 8-24

Karsen, Samy 21, Ruben 25, Kris 23, Jay 6, Nino 4, Sander 6, Toby 6, Jamie 2, Sam, Kenny 1, Tijs 7.

Bart.

Reacties

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.