Match U14M: KBBC De Panne - Kortrijk

Met veel moed starten onze meisjes hun match tegen Kortrijk. De bezoekers openen de score maar na 6 tegenpunten vindt De Panne ook de korf! Het samenspel lukt redelijk goed, afwerken wat minder: de bal raakt de ring wel, maar het net niet :-)...

Na de eerste twee quarters en wat peptalk van coach Nathalie kan de Panne in het 3e quarter wat meer druk zetten.

Een aanpassing in tactiek met meer "pressen" zorgt bij de tegenpartij voor meer balverlies en met enkele mooie flitsen scoren onze meisjes nu vlotter. De achterstand verkleint, maar we blijven achtervolgen.

Wat mooie acties bij de rebound zorgen nog voor wat spannende momenten maar Kortrijk is sterker: eindstand 31-63.

Op naar de volgende match in De Panne tegen Blue Stars Brugge!

Reacties

U14M tegen Blue Stars Brugge


De meisjes van U14 starten de match met een mooie voorsprong. Ze laten zich niet kennen en vechten voor hun bal. Het eerste quarter winnen ze met een kleine voorsprong. Jammer genoeg komt het ander team in het tweede quarter in de match, maar ze blijven steeds vechten voor de bal en laten zich niet doen door hun agressief spel. De meisjes starten het derde quarter met een achterstand maar ze laten hun hoofden niet zakken. Zoals de meisjes voor de eerste 3 quarters gingen, gaan ze ook helemaal voor het vierde quarter. Met een goed samenspel en een goeie defense laten ze het andere team niet veel punten meer scoren. De match beëindigt met een score van 28-50 voor het andere team, maar met een trotse coach en trotse supporters verdienen de meisjes toch een groot applaus voor hun inzet en kracht in deze match.

Groeten,

Lisa Pollet

​U14M : Wevelgem - De Panne: 58 - 19

Onze groene krijgers waren er opnieuw klaar voor! Deze keer zou de (wed)strijd zich afspelen in het hol van de leeuw in Wevelgem city. Toen de Wevelgemse ploeg het veld opkwam, was het toch even slikken. Ze zeggen wel 'size doesn't matter', maar het beloofde terug een helse opgave te worden om die uit de kluiten gewassen dames van de tegenploeg in toom te houden. Vol enthousiasme en moed begonnen onze groene, stoere meiden eraan. De eerste helft lieten ze een paar mooie onverschrokken aanvallen zien; de verdediging, echter, liet af en toe te wensen over. Nadat Louise een twee-meter-lange achterwaartse salto maakte en daarbij, zeer slim, een fout uitlokte bij de tegenploeg, gingen onze groene strijders een welverdiende rust in met een 30-12 stand op het scorebord. Coach Nathalie liet er geen gras over groeien, pepte onze meiden op, schaafde hen taktisch, waar nodig, bij en stoomde hen klaar om de strijd opnieuw aan te vangen. De tweede helft vertoonde een mooi spel, waarbij de moedige aanvallen elkaar opstapelden. Ook het verdedigend spel was een stuk beter nu. Van begin tot einde vochten onze meiden ervoor en lieten ze de supporters een zeer mooie strijd zien! De laatste twee seconden van de wedstrijd vroeg de coach van de tegenploeg nog een time-out aan..Die hadden duidelijk iets in petto! Hoewel, onze ploeg klaar was om een 'verrassingsaanval' in de kiem te smoren, bleek het opzet van de tegenploeg toch te werken en slaagden ze erin hun score nog met twee punten te verhogen in die laatste twee seconden. Ere wie ere toekomt: dat was behoorlijk uitgekookt van hen! Voer voor coach Nathalie om op te broeden en te achterhalen hoe ze daarin slaagden!

Bedankt lieve meiden voor de fantastische wedstrijd!

Lees meer verslagen

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga er mee akkoord.